29 Temmuz 2012 Pazar

yeni kumaşlarım

Tatilime önce Eskişehirde ailemin yanında başladım.Tabiki Eskişehire gitmişken çarşamba pazarına uğramamak olmazdı. Koşa koşa gittim valla :)) Her tezgahta birbirinden güzel kumaşları görünce benim gözüm döndü :) Malum her zaman bu fırsatı yakalayamıyorum. Pazardan çıktığımda ise kendimi eskiden kapı kapı gezen bohçacılar gibi hissettim,  kuyruğuma basan olsa bağırmaya başlayacaktım yani :)) Eve geldiğimde annem beni kapıda o halde görünce '' Hayırdır kızım tezgahı buraya mı açacaksın dedi '' :))) Sonuç olarak bir valiz dolusu kumaşım oldu benden mutlusu yok yani :))


Bunlar şifon kumaşlarımın yarısı 


Burasıda diğer yarısı . Malum güneşin altında gezerken insanın eli hep şifonlara gidiyor :)) Kelebekler kalpler ise iç açıyor. Fotoğraf kalitesi için üzgünüm, belli olmasa da  3. kumaş kelebek desenli 4. ise fiyonklu . Siz bana güvenin ben size ne görmeniz gerektiğini anlatacağım :)))


Her yerde neon modası devam ederken bu akıma kayıtsız kalmak olmaz dedim ve elime gelen bu neon sarı ve pembe kumaşları orada bırakmadım :) Tabi renkleri gören canım eşim '' sen bunu ne amaçla aldın ki , gerçekten bunları dikip giyecek misin , trafik lambası gibi olursun '' diyerek beğenisini belirtti :)))



Uzun zamandır istediğim kırmızı kumaşı sonunda aldım .Bunlarda penye kumaşlarım .


Buradaki kumaşlar ise tamamen bana Allahın bir lütfu. Çünkü kendileri  hem rengarenk, hem esnek , hem krep buruşma derdi yok , hemde 1 tl :))


Pazarda çizgililer gözüme çarpa çarpa bir hal oldular ancak şimdi düşünüyorum da 3. sıradaki bu olabildiğine parlak bir o kadar karışık renkli bu kumaşı niye almışım ki :)


Bu krep  çiçekli kumaşı ise kayınvalidem verdi. Kendisinin özenle sakladığı bir kumaş kendileri. O kadar özenin muhafazanın sonunda inşallah heba etmem kendilerini :) 
Evet bu kadar kumaş tanıtımından sonra iş yeni şeyler üretmeye geldi :)) Kolay gelsin emekçi kadınlar :))


18 yorum:

  1. içim gitti kumaşlara bakarken..hele krep olanlara! güzel işler çıkacak bunlardan sabırsızlıkla bekliyorum.kolay gelsin şimdiden

    YanıtlaSil
  2. wooooowww bayıldııımm :) bazen bende eve böyle dönüyorum pazardan, eşim bohçacı geldi diye takılıyor :)) bakalım bunlardan neler dikeceksin, merakla bekliyorum. kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel kumaşlar. Yeni işlerini bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  4. designbyeda : teşekkürler, daha iyi ve güzelleri sende var çok güzel işler senden gelecek biliyorum :)
    mihrican : teşekkürler :)
    nurtenbegendi.blogspot.com: çok yakında işlerle görüşeceğiz :))

    YanıtlaSil
  5. berry harikalar güle güle dik belkide o karışık renkli ve parlak olan kumaşı daha önce dikersin .bak burada ki model nasıl ??

    http://www.burdafashion.com/it/Community/1000002-1578317.html?imgBlogQuery=,foto,tag,1%2F2009_4,39671,bild

    YanıtlaSil
  6. ve hatta şöyle :) çizgili kumaş bulsam da bende diksem

    http://www.burdafashion.com/it/Community/1000002-1578317.html?imgBlogQuery=,foto,user,kattia,tag,1%2F2009_4,39671,orig

    YanıtlaSil
  7. dikisdersi : Teşekkürler güzelmiş neden olmasın :)

    YanıtlaSil
  8. dikisdersi : bu arada bu site ne güzelmiş teşekkürler tekrar.

    YanıtlaSil
  9. kumaşlarına bayıldım....ne kadara aldın bunları ben kumaş kıtlığı çekiyorum bu sebeple de dikiş makinemden uzun süredir ayrı kaldım :(

    YanıtlaSil
  10. Kumaşların çok güzel gerçekten çeşit çeşit kalite ve renkte hemde 1 tl
    Bakalım neler çıkacak bunlardan

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel yeni ciciler geliyor :)

    YanıtlaSil
  12. Aysun .... :ben pazardan aldığım için çok uyguna geldi 1- 2.5 tl arası ortalama 1.5 metre büyüklükteler. Kumaşçılardaki fiyatlarla insan riske girmeye korkuyor.

    gül kokuları : çalışmalara başladım bile bakalım sonuçları sevecek misiniz :)

    suhuba : evet canım yakında :)

    YanıtlaSil
  13. Hoşgeldin ne güzel tatil yapıp gelmişsin. Kumaşlarda çok güzel buralarda neden böyle kumaş pazarları yok yaaa:( güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
  14. fillix (evde dikiş) : teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  15. bayıldım kumaşlara .... Antalya'nın birkaç pazarına gidiyorum zaten ama orda da kumaş ara ki bulasın....Dükkanlara gidiyorum 1 metresi 10-20 tl kumaşa benzemiyor defolu....Bana herhangi bir önerin var mı ya da kumaşları netten uygun fiyata bulabileceğim siteler....

    YanıtlaSil
  16. Aysun ....: aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum yaşadığım yerde 1m krep kumaşı 30 tl ye satıyorlar bende ailemin yanına gidince oraları değerlendiriyorum. Netten hiç almadım satan yer var mı bilemiyorum ama yaşadığın yerde mutlaka kilo ile satan bir yer vardır.Böyle yerler genelde çok göz önünde olmuyor ancak artık pazarların çoğuna kumaş tezgahı koyuyorlar kıyı köşelere bakmanı tavsiye ederim kolay gelsin

    YanıtlaSil
  17. amanınn amanııın ne güzel kumaşlar bunlarr.....
    bende yeni yeni merak sardım kumaşlara dikişe vs inş makine alırsam yakın zamanda bende başlıcam biçip dikmeye senin gibi :)
    bu arada izleyicilerin arasına yerleştim bileee :)

    YanıtlaSil
  18. zeynep :o zaman çalışmalarını takip ediyorum bloğuma ve dikişe hoş geldin :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...