31 Temmuz 2012 Salı

kiremit rengi elbisem

Dikişe dikmeye ilk başladığım zamanlardı.Ve ilk aldığım Burda dergisinde aralık 2010 da beğendiğim bir modeldi bu. Tabi o zamanlar büyük beden nasıl küçüğe çeviriliri bırak dikiş payı ne demek , bu insanlar kumaş çeşitlerini niye yazıyorları bile anlamıyordum :)) Ama kafaya koydum ya ben bu elbiseyi dikeceğim. O zamanlarda saç rengim kahve bakır ve evde kiremit rengi bir kumaşım var.Saçımla çok uyumlu olacağını düşünüyorum ve kıyamıyorum birşey yapmaya , heba edeceğim korkusuyla :)

                             

Ben bir cesaretle kalıbı çıkardım ve kafama göre büyük beden kalıbını 36 bedene indirdim.Tabiki ben öyle olduğunu düşünüyordum :))) Birde boyuma posuma bakmadan modelde kol değişikliği yapmaya kalktım kolları puf puf olsun istiyorum :) Sen kimsin ki  kol kalıbını değiştiriyorsun daha makası tutmayı yeni öğrendin :))) Arkasınada biritli düğme yapmayı planladım ki biritin anlamını yeni öğrenmişim nasıl yapacaksam:) Plan aşamasında herşey güzel :))

                                        
Dikişte ise yaşanan binbir türlü zorluklarla elbiseyi 2 günde bitiriyorum. Birde benim şöyle bir şaşkınlığım var ; mankenim yok ve keserken dikerken hiçbir şekilde kumaşı , kalıbı ölçmüyorum ,diktiğimi denemiyorum. Taaaki kıyafeti bitirene kadar sonrası hüsran tabi.Ya bol olur ya dar olur otur ağla yani :))


Diktiğim elbise o kadar bol oldu, üstümde bir eğreti durdu ki sormayın. Eşim işten gelipte elbiseyi görünce  '' oooo işi ilerletmişsin bakıyorum artık iş yerindeki hademelerin önlüklerini sen mi dikeceksin  '' dedi .Aslında tamda aklımdan geçenleri söyledi :))) Bende topladım bir kenara attım .

Bir kaç ay sonra sürünen elbiseyi daraltmaya karar verdim ve resmen yeniden diktim. Yanlız bir ayrıntıyı unutmuşum. Kumaşım esnemeyen krepti ve ben o kadar daraltmışım ki zor giyip çıkarıyorum :)) Vur deyince öldürmüşüm :))


Artık severek giyiyorum herşeye rağmen .İşte bu bir geri dönüşüm hikayesidir. Gökten 3 elma düşmüş. Biri Newtonun kafasına , biri benim kafama ki yapmama gereken işleri hatırladım , biride  ayyyy  ben bu yazıyı niye okuyorum ki şimdi diyen senin kafana :)))





16 yorum:

  1. ÇOK HOŞ OLMŞ...SORMA AZ ÖNCE BU AĞUSTOS SAYIINDAN Bİ EELBİSE DİKTİM, PÖÖF OKADAR KÖTÜ OLDU Kİİ,,AĞLICAMM YAAA.80 LER ELBİSESİ GİBİ..İĞRENÇ BİŞİ OLDUU:(( PÖFF KAÇTIM BEN..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Berry yazdıklarını okuduğumda yüzümde kocaman bir gülümseme oldu.Birçok şey tanıdık geldi ;kalıbı çıkartırken hissedilen heves,dikiş aşamaları, dikiş değiştirme planları,hatta eşinin yorumu bile.Benim eşim de dobracıdır, espirisi gerçekle karışınca bazen ister istemez canıda sıkabiliyor :)Bence yine harika bir ürün ortaya çıkartmışsın.Güzel günlerde giymen dileğiyle...Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tebrik ederim çok güzel olmuş profosyonel dikim olmuş bakalım ben nezaman böyle usta olacağım;)

    YanıtlaSil
  4. Deneme yanılma yöntemiyle öğrenilen her şey çok daha kalıcı ve etkili olur!
    Keyifle giyin.

    YanıtlaSil
  5. Sizin diktiğiniz modeli ben burda modelinden daha çok begendim
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. MODAVESAİRE : teşekkürler canım da ben senin elbiseni çok merak ettim ya paylaşacakmısın bizimle

    emiza: teşekkürler erkekler ve kadınların hepsi birbirine benziyor herhalde nasıl ki bizim düşünce ve hislerimiz aynı gidip aynı düşünen insanları buluyoruz :)

    fillix (evde dikiş): teşekkürler canım da az önce sen usta mı dedin :)))

    zeynep : teşekkürler kesinlikle öyle bir kazıldı ki hafızama gitmiyo :))

    gül kokuları : teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Mmm elmamı afiyetle yedim, yorumumu yazabilirim :) bende 3 kalıbı birleştirip bluz dikmiştim, kollar başka kalıptan falandı, boyuma posuma bakmadan bir de yakasını kapalı kestim, sonuç havuç tabii :D potluklar, yamuk bir yaka, tam oturmayan kollar, tekrar dikip düzeltmeye üşeniyorum, ama senin elbisen harika olmuş hatta gül kokularının da dediği gibi burdakinden daha güzel olmuş :) güle güle giy ;)

    YanıtlaSil
  8. Elbisenin başına ne gelirse gelsin bence sonuç gayet hoş ellerine sağlık:))

    mmelvvin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. emeğine sağlık çok hoş olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. terzi-mankeni :teşekkürler bazen hayal gücümüz fazla çalışıyor değil mi:)
    meelviin* :teşekkürler :)
    sequin: teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. Çok tatlısın. Burda dergileri hepimizin öğretmeni galiba:)) Bu arada, ilk başlarda demek ki hepimiz bir hadsiz, hudutsuz oluyoruz:) Belki de dikiş konusunda bu hadsizliğimiz bizi bir yerlere götürdü. Sanat yapıyoruz demiyorum elbette ama, sanatçı ruhluyuz bence. Çünkü onlar da hadsiz, hudutsuz, sınır tanımayan insanlar. Kalıplar içine girmiş olsaydım, mesela bir okulda dikişle tanışmış, not kaygısıyla teğel çekmiş falan olsaydım, asla dikiş dikemezdim. Burdaya çok şey borçluyuz:))

    YanıtlaSil
  12. nurtenbegendi.blogspot.com :kesinlikle iyiki varsın burda :)

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım rengiyle ve modeliyle dergidekinden daha güzel olmuş =)

    http://rosesapling.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. Benimde ablamdan öğreneceğim diye yaptığımız burda elbisesi böyle olmuştu. He heeee. Çöpe gitti :)

    YanıtlaSil
  15. selam Berry,

    :-) berry-berryberry siten çok hoşuıma gitti ve bu nedenle seninle ortak bir çalışma yapmak istiyorum. Eğer bu konu ilgini çekiyorsa bana mail ile geri dönersen çok sevinirim. Ben Buse Özay modavetrend sitesinden: buse@modavetrend.com

    Geri dönüşünü merakla bekliyorum...

    Sevgiler
    Buse Özay

    YanıtlaSil
  16. Rosesapling : çok teşekkürler :)
    suhuba: evet hepsi başarıyla sonuçlanmıyor işte :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...