25 Ocak 2012 Çarşamba

fiyonklu bluz

Bir süre önce dikimini bitirdim bluzun. Çok beğendiğim fiyonklu kumaşımı kullandım en sonunda. Ama itiraf etmeliyim ki kaygan yapısından dolayı kesmek de dikmek de zor oldu . Birde benim gibi inatla teğel yapmıyorsanız ve benim gibi acemiyseniz aman diyeyim uzak durun :)) Modelini burada yaptığım elbisenin kalıbını kullanarak yaptım .


Yaka için yaka pervazı kullandım ancak öğrendim ki bu tarz hafif kumaşlarda yaka pervazı kullanmak doğru değilmiş. Çünkü yakanın sağı solu bir yere gitti, bi tarafı fazla içe doğru çekti diğer tarafı dışarı . Kötü gözüküyordu. Bende pervazları söküp bu sefer biye gibi bir çalışma yaptım. Bu daha başarılı oldu bence. 




 Yakanın yakın görüntüsünü vermek istedim ama pek başarılı olamıyorum makinamdan dolayı. Kusura bakmayın.

tersten görünüşü


Demek ki ne yapıyormuşuz hafif kumaşları kullanınca yaka işleminde bu tarz biye kullanıyormuşuz. Hepsi deneme yanılma yoluyla edindiğim deneyimlerimdir belki yanlışlarım var ama bunlar benim tamamen kendi tecrübelerim :))

4 yorum:

  1. Canım selam çok hoş olmuş. Güle güle kullan. Elbisenede baktım ama oradada kalıbı yazmıyor. Sayı ve model no söyleyebilir misin? Bazen insan bakıyor beğenmiyor ama dikilmişi çok farklı duruyor. Sormam bundan :)

    YanıtlaSil
  2. suhuba ;aralık 2011 110 numaralı modelden seçtim beğendiysen ne mutlu bana :))

    YanıtlaSil
  3. Acil yardıma ihtiyacım var.
    "Bende pervazları söküp bu sefer biye gibi bir çalışma yaptım." demişsiniz söktüğünüz pervazı mı biye olarak çalıştınız?
    Benim de elimde pevaz hazır, biyeyle uğraşmak istemediğim için dantel elbisenin yakasını öyle döneyim diyorum altından pervaz gözükmesin siz nasıl yapmıştınız acaba???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pervazları değil ama 4 cm genişliğinde bir kumaş kesip onunla yapıyorum anlatmak biraz uzun ama elimdeki bir parçayı fotoğraflayıp bugün yayın yapayim

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...