17 Mayıs 2013 Cuma

sonuç hüsran :(

Diktiğim tunik aslında uzun zaman önce bitti ama ben bunun üzerine hayaller kurduğum için sonucu kabullenmem biraz zor oldu :) Üzerime bile giymek istemedim o kadar yani :) 


Neden böyle oldu kısmına gelelim şimdide :
Dergide belirtilmesine rağmen ben esnek bir kumaş kullanmayıp, kalın şifon tarzında esnemeyen bir kumaş kullandım.Sonuç olarak kollar dar geldi ve 2.kez kol kalıbı kestim :(( Yani tamamen benim hatam :)
 Siz dikmek isterseniz jarse tarzında kumaş kullanın zira öndeki volanları ben sık ayar zigzag dikişle dikmeme rağmen benim içime sinmedi. En iyisi atmayan penye tarzı yada jarse tarz kumaş kullanmak.
Birde görsellerde volanları ben daha güzel hayal etmiştim, böyle şekilsiz bi rşey oldu. Ahh o kız hep diğer yandan poz vermişti dikkat etmem gerekti :))
Kol kalıbının bu kadar dar olmasına rağmen koltuk altı göğüs altına düşecek kadar fazla bırakılmış ,belkide uzun beden denilen olay budur ,bilmiyorum ama dikecekseniz bir zahmet onuda ayarlayın bence :)
Tüm bunlarla birlikte kolumu yukarı kaldırdığımda omuzlar havalanıyor yani omuzlarda tam oturmuyor gibi :) Ama kollar yanda uygun adımda sorun yok :) Bundan dolayı kolları da kapri kol kestim :) 
Sonuç hüsran oldu :)))
 Dikmek isteyen arkadaşlara yardım olur inşallah kolay gelsin :)



Arkayıda düğmeyle kapatayım dedim ama hiç uğraşmaya gerek yokmuş,  düğmeyede .Basen kısmı tam oturuken üst kısım o kadar bolmuş ki :)


Bu kısa süreli hayal kırıklığımın ardından yine kumaşlarımı kestim bile :)






10 yorum:

  1. Bazen benimde başıma geliyo canım olsun napıcan yenisine sağlık :) kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. canım zaten burdanın modellerinde o kadar çok böyle anormal şeyler çıkıyor ki. dediğin gibi jarseyle diksen belki daha ii olabilirdi ama eminimki tüm hata sende değildir...

    YanıtlaSil
  3. üzüldüm canım bazen oluo böle şeyler
    insanı deli etsede kendimize gelince yine devam ederiz..
    biz dikiş aşığıyız :)))
    (burda dergisinin bayanlarının pozlarına çok sinir oluyorum modeli göstermemek için ellerinden geleni yapıyolar sağolsunlar..)

    YanıtlaSil
  4. Tüm yorumlara can- i gönülden katılıyorum kalıplarda çoğu kez bir acayiplik olabiliyor, ki dikişte çok acemi biri olarak tastikliyorum :)
    Belki bir kaç gün sonra, hmm fena da olmamış diyebilirsin berry.
    Diğer dikeceklerini severek bekleyenlerdenim.
    Boşver sen üzme canını, hayal kırıklığını çok iyi tahmin edebiliyorum.
    Alman hatunları maaşaallah biraz iri yarı oldukları için, biz minyonlara 'kalıp kabusu' yaşatıyorlar.Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  5. Boşver canım benm de çok gelir başıma bu .. Mesela dün:((( attım kumaşı gitti napayım sinir olacağıma kumaşı atayım dedim ;)))

    YanıtlaSil
  6. Sen ne şi,rinsin attım gitti :) Benimde attıklarım var :)

    YanıtlaSil
  7. Olsun birdahakine diyelim. Alışverişin güzel yanı bu al beğenmedin vazgeç Ama biz dikişseverler risk altındayız. Ama yinede dikiş güzel. Dikip beğenmeme bana çok oluyor. Ama yinede dikişi seviyorum. :)

    YanıtlaSil
  8. olsuunn birdahakine çok daha güzel olacağına eminm :) olur böyle arasıra,moral bozmaya gerek yok :)
    bnmde bir moda blogum var beklerım
    http://benlimoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Canım hep olabiliyor bir de bu tarz enteresan modeller de bence onlar da üzerinde çok çalışmıyorlar. Mesela kolun dar olup omuz ve civarının bol oluşu, vs.. Bence 1 ayda yayın hazırlamak ve dahası var işin içinde onlar bunları çok kısa sürede yapmak zorunda kaldıklarından sanırım sağlamasını fazla yapamadan direk yayına vermek durumunda kalıyorlar. Ama çok yanlış! Bu giysilerin sağlaması çok daha fazla yapılmalı, bir de Esma Hanım çok haklı. Özellikle kusurlu yönler varsa pozlarla kapatıyorlar sanki. O nedenle tecrübelerimizi paylaşmamız önemli. Çok teşekkürler tecrübeni paylaştığın için. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. rengide harikaymı ama olsun, bulunmayacak bir kumaş değil sonuçta

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...