27 Ocak 2012 Cuma

hardal rengi eteğin yapılışından dantel detaylı etek yapımı

Hardal rengi eteğin yapılışı konusunda çok soru alınca aklımda var olan başka bir modeli hayata geçirdim. Bol görselli bir post hazırlayıp sizlerle paylaşıyorum. Dedim ki diğer etekte altta olan dantel detayı bu kez üste geçsin. Ben sevdim ama taktir tabiki sizin.
Öncelikle bel ölçünüzü alıp boyu bel ölçünüzden oluşan enide 20 cmlik bir dikdörtgen kesiyorsunuz. Sonrasında bel bandının daha dik durması için aynı ölçüde kestiğiniz telayı ütü yardımıyla kumaşa yapıştırıyoruz. Uzunlamasına ikiye katlayıp dikişle katlamayı sabitliyoruz.


Ben belini dantel detaylı istediğim için dantelin dilimli kısmı üst kenara gelecek şekilde iğneledim ve dikişle sabitledim.


Uçta kalan fazlalıkları kesiyoruz. Bel bandımız hazır.


Gelelim eteğimize. Kalça çevrenizin ölçüsünü alıp boyu bu ölçünün yaklaşık 2 katı olan eni ise eteğiniz için seçtiğiniz boy olan ikinci bir dikdörtgen kesiyoruz. Eğer astar olsun istiyorsanız ve tercihiniz çok kabarık bir etek ise boyu aynı ebatta (en 5 cm kısa ) astar kullanabilirsiniz, ancak ben çok kabarık olsun istemediğimden (ne kadar kabarık olursa kalçayı o kadar geniş gösterir düşüncesiyle:)) )boyu kalça ölçüsünün 1.5 katını aldım ende 5 cm kısa. Dikdörtgenlerinizin boy kısmına dikiş uzunluğu ve tansiyonu en yüksek ayara getirip düz dikiş gidiyoruz.


Diktiğimiz dikişin ipliklerinden bir tanesini tutup çekerek astarıda eteğide bel bandı uzunluğuna gelene kadar büzdürüyoruz. Eğer siz aynı boy ebatında etek ve astarla bu işi yapıyorsanız bu şekilde ikisini ayrı ayrı değil önce birleştirip sonra büzgü kısmını yapabilirsiniz, çok daha kolay olur.


Aynı ebata gelen bel bandı astar ve eteği birleştiriyoruz.


Ve son olarak arka ortaya gizli fermuarı takıp işleme son veriyoruz. Etek uçlarını da kıvırınca eteğimiz bitti.


Güle güle kullanın. Tekrar belirteyim ki çok daha temiz işçilikli ve kolay yöntemleri vardır ama ben kendim dikerek ve üşünerek bu yöntemleri keşfediyorum ,sizde kendinizden düzeltme ve güzelleştirmeler ekleyebilirsiniz.  Kolay gelsin :)



5 yorum:

  1. eteğin çok şeker olmuş cnm güle güle giy banada beklerim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çook teşekkür ederim davetine icabet ettim ve senin el emeklerini de çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  3. Dantel kemer fikri süpermiş. Çok güzel olmuş. Hardal eteğine de yazmıştım. Kesinlikle bu model sana çok yakışıyor :)
    Bu arada ben de tekniği falan geçip, en kolay yöntemi uygulayanlardanım. Başka tekniklerde de yaptım. Denediğim ve yaptığım en kolay kemer takma yöntemi budur :)

    YanıtlaSil
  4. nurgülce ; teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  5. sizden aldığım güzel fikirle bende diktim bu etekten teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...