20 Nisan 2012 Cuma

mint asimetrik bluz ve skinny pantalon

Eveet gelelim tanıtım kısmına. Modellerimiz önceki postumda da belirttiğim gibi nisan 2012 Burda dergisine ait. Öncelikle bluzdan bahsetmek istiyorum. Dergideki anlatımında çift kattan yapılıyor olmasına rağmen ben tek kat yapmak istedim. Ön kısmını şifonla arka kısmını ise penye jarse kumaşla çalıştım. Sonra üzerime giydiğimde bir baktım ki kol oyuntusu böbreklerime kadar iniyor. Bu şekilde kolsuz kullanamayacağım için bu kez de Burda dergisinin aralık 2011 dergisinden 106 numaralı modelin kol kalıbını kullanıp kol kısmına lastik geçtim. Bence şifona bu tarz kol çok yakışıyor :) Ve sonuç karşınızda .





 Sırada pantolon var. Kalıbın paça kısımlarını daraltarak dar paça olarak çalıştım. Kumaşım sanırım esnek sweatshirt kumaşlarından. Yani çok kalın penyede denilebilir. Ben paça boyunun ayakkabı üzerine yığılmasını hiç sevmiyorum. Yani ya bilek olacak ya da yere kadar . Ortası yok bence. Bunun için paça boyunu bilekte bıraktım. Kalıp konusunda yorum yapmam gerekirse ağ kısmı çook bol oldu. Toplamda 1.5 -2 cm e yakın daraltmak zorunda kaldım. Bu kadar çok olmasının nedeni kumaşın esnek olmasından olduğunu düşünüyorum ama esnek olmayan kumaşlarda da 1 cm daraltmaya ihtiyaç vardır herhalde.



Sonuç kısmına gelince pantolonu sevdim yani en azından dikişi kolay, pratik ve en önemlisi ağ kısmı oturmuyor. O görüntüyü hiç sevmiyorum :( Bluzda ise yeniden deniycem ama bu kez kol altını daha dar çalışıcam :)
 

7 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok hoş olmuş:))

    YanıtlaSil
  2. Kol oyuntusu böbreklerime kadar iniyor. Çok hoşsun. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. sedacskn ; teşekkür ederim :)
    suhuba; başka nasıl anlatılır bilemedim yanibazı elbiseler vardır ya böbrek dekolteli anlamsız aynı onlar gibiydi :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel anlattın hatta eğlendim bile :)

    YanıtlaSil
  5. sen de benim gibi üretmeden duramayanlardansın anladım takipteyim:)


    ben de seni bloğuma davet etmek isterim

    sevgiler...

    www.gecekiyafeti.com

    YanıtlaSil
  6. canım kolda değil sorun bedende kol normal duruyor beden eni geniş olunca bu sıkıntı yaşanıyor birde kolu nasıl takıyorsun bilmiyorum ama ince üstleri dikip sonra kolları yerleştir ve prova et daha sonra kolların iç kısmını ve yan beden dikişlerini kapat hem 1 dk da kol takmış olursun hemde daha düzgün düşer :) pratik bir bilgi

    sevgilerle zeynep

    YanıtlaSil
  7. Her ikisi de güzel görünüyor:) ama elbette kalıpları kendimize göre uyarlıyoruz, bazen tam hayal ettiğimiz gibi bazense biraz daha farklı olabiliyor sonuçlar, ben her ikisini de yakıştırdım. Eline sağlık canım, sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...