29 Ağustos 2016 Pazartesi

Boyundan bağlamalı elbise

Bu kadar maksi elbise dikiyorken birde böyle boyundan bağlamalı birşeyde olsun dedim .Kol altlarından yakaya doğru kol evini biraz oydum ve boyun kısmına siyah kemer yaptım. Bütün numarası bu kadar :)









25 Ağustos 2016 Perşembe

Eteği güpürlü elbise

      Aslında verevden kesmek isterdim kumaşı ama yeterli gelmediğinden düz boydan kesmek zorunda kaldım.Bir tam arka parça ve iki tane yarım ön parça biçtim.Önden  v yaka açıklığını ve yırtmaç açıklığını bırakarak diktim. Eteğine ise pudra rengi güpür diktim.
     Aslında bu modelin benzerini ipekyolun sitesinde görüp beğenmiştim fiyatı da 300-400 arası birşey olmasaydı :)






Bunlarda kemersiz halleri



Ve askıdan görünüm


16 Ağustos 2016 Salı

Kolay bluz

Dikimi çok kolay bir bluz oldu doğrusu. İki tane dikdörtgen parçayı yaka açıklığını belirleyerek birleştirdim.Arka içinde aynı uygulamayı yaptıktan sonra omuz birleşim dikişinin üstüne makine lastiği çekip bluzu bitirdim :)
Çizgilerin dikey olması ve omuzundaki numaradan dolayı omuzları olduğundan geniş gösteren bir bluz oldu. Tam benim gibi alt beden ve üst beden farkı yaşayanlar için harika oldu :)


12 Ağustos 2016 Cuma

Kırmızı maksi elbise

Yaz boyunca bol bol maksi elbise ve etek diktim. Bacaklarımda varis problemi baş gösterince başka türlüsüyle rahat edemiyorum çünkü :(
Standart beden bluz kalıbını aşağıya doğru uzatıp yanlardan yırtmaç ekliyorum.Hepsi bu tek numarası göz alıcı kırmızı rengi :))









11 Ağustos 2016 Perşembe

Çiçekli carmen yaka tulum

Omuzları açık elbiseler bluzlar bu yıl çok modayken bu akımdan eksik kalmayayım diye bende bir tulum dikeyim dedim. İşin doğrusu bu tulumu o hayat benim dizisini izlerken efsunun üzerinde görmüştüm ilk . O zamandan beri aklımın bir köşesinde gerçekleşmeyi bekliyordu :)

En sonunda evdeki bu minik çiçekli  kumaşla yaptım. Kalıp olarak her zaman kullandığım kalıbımı paçaları genişleterek kullanırken üst beden  olarak standart kalıbı omuzları açık bırakacak şekilde kesip üzerine de bu fırfırlı parçayı diktim.  Beline de bir ince  tünel dikip vurgu yaptım.
Kolay ama tam bohem havada birşey oldu :)



Bu da şaşkın ben . Laf aramızda standart halim budur. Gün içinde hep böyle şapşik şapşik dolanırım :)









10 Ağustos 2016 Çarşamba

Zorunluluktan tasarlanan etek

     Aslında krem rengi düz kalem bir etek olacakken kumaşın esnememesini ve kalıbı yanlış hesap edince zorunluluktan tasarım olmak zorunda kaldı eteğim. Kumaşı kurtarmak amaçlı bir çalışma yaptım yani :)
     Dar gelince yanlara ek parça koydum  ve bunu kamufle etmek için üzerine kahverengi kadife kurdela geçtim . Boşlukları da böyle doldurayım dedim :)


9 Ağustos 2016 Salı

Fisto bluz


Denim on denim kombini oluyor da dantel  ve fisto kombini olamaz mı diyerek yola çıktım ve sonuç burada :)
Fisto bluzu standart bluz kalıbından göğüs pensli olarak çalıştım.Pek bir numarası yok aslında kumaşının güzelliğinden başka :) 

Dantel etek ise daha önceki çalışmalarımdan . Buyrun burdan :)




Ancak ne kadar uğraştıysam da size ancak bu kadar  gösterebiliyorum.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...